Artikeln innehåller reklam genom annonslänkar.

studentmössor

4 tips för att välja bild på studentplakat

Studentmottagningen, 29 december 2022

Att välja en bild till studentplakatet kan kännas som en stor utmaning – det är ju trots allt en symbol för en viktig händelse i livet och man vill ju därför att den ska bli så bra som möjligt.

Här kommer några tips på saker man kan tänka på när man väljer bild för studentplakatet.

1. Välj en bild som fångar glädjen

Låt bilden föreviga glädjen och minnet av student genom att välja en bild där studenten ser lycklig eller glad ut och där känslorna kommer till uttryck på ett naturligt sätt.

Genom att välja en bild som presenterar studenten i ett starkt ljus, kommer det att leda till ett plakat som fångar och bevarar glädjen associerad med denna viktiga händelsen.

2. Välj en bild med personlig touch

Det kan också vara en bra idé att välja en bild som har en personlig touch. Kanske finns det en speciell plats eller aktivitet som har betytt mycket för er och studenten under uppväxten som man man kan välja en bild ifrån.

Eller så kan du välja en bild gammal där studenten håller på med något som den fortfarande är passionerad om, som till exempel musik eller idrott.

3. Välj en bild som passar temat

De flesta studentplakat har ett speciellt tema och det kan också vara smart att välja en bild som inte tar bort allt fokus från de övriga delarna på studentskylten såsom texten.

Det kan exempelvis vara bra att välja en bild som inte är för mörk eller en bild som inte tar upp för mycket plats på plakatet, så att texten enklare lätt att läsa. Om ni ska ha ett speciellt tema på studentfirandet så kan man också välja en bild efter det.

4. Välj en högkvalitativ bild

När man väljer bild är det också bra att välja en i hög kvalité eftersom det är den bilden som kommer att tryckas på studentplakatet. Man vill ju inte att det ska bli suddig eller för ljust utan man vill ha en bild ska vara tydlig och att det ska gå att se alla detaljer.

Satsa på en bild med hög upplösning och färger så att den passar på plakatet och att den syns tydligt.

Nu när du har läst om vad du ska tänka på när du väljer bild till ditt studentplakat, så är det dags att beställa plakatet! Vi rekommenderar Smartphoto vilket gör att du enkelt och snabbt beställa ditt studentplakat med högkvalitativt tryck till ett bra pris.

Inte beställt studentskylt än?
Designa och beställ din studentskylt under 5 min.Du kanske också gillar