Artikeln innehåller reklam genom annonslänkar.

studentskyltar

Hur mycket kostar ett studentplakat?

Studentmottagningen, 29 december 2022

Överlag så är det svårt att säga exakt hur mycket ett studentplakat kostar eftersom priserna varierar beroende på vart du köper plakatet.

Några av de olika sidorna som säljer studentplakat är bland annat Smartphoto, Önskefoto och Fotoklok.

Om man jämför dessa aktörer så brukar ett studentplakat kosta mellan 300 och 500 kronor beroende på om man exempelvis vill ha dubbla sidor och vilken kvalité som man vill ha på studentplakatet.

Om du däremot vill ha ett enklare studentplakat som är tryckt på en sida med pinne så det genomsnittliga priset 350 kronor. Till detta priset så brukar även frakt tillkomma.

När ska man beställa studentplakat?

Det är vanligt att man beställer studentplakat ungefär en månad innan man sitt barn tar studenten. Det är bra att börja tänka på att beställa plakatet i god tid för att säkerställa att det hinner fram.

Det kan också vara svårt att få tag på ett studentplaket i sista minuten eftersom det kan ta slut i lager hos olika webbutiker. Dessutom är det inte heller säkert att det kommer fram i tid om du väntar till sista minuten att beställa det.

Ibland kan du också få ett lägre pris om du beställer i tid eftersom olika företag och butiker kan ha rabatter, så det kan vara en bra idé att hålla utkik efter denna typen av erbjudanden.

Måste man köpa ett studentplakat?

Det är helt upp till den enskilda individen att bestämma om man vill köpa ett studentplakat eller inte, samt om man ens ska ha ett studentplakat på student. Samtidigt ska man vara medveten om att det kan vara en minnesvärd detalj på studenten.

Om du tycker att det är för dyrt att köpa ett studentplakat så kan du även försöka göra ett eget. Detta kan också vara väldigt roligt om du är lite kreativ. För att göra en egen studentskylt behöver du ha:

  • Rejäl pinne att hålla i
  • Ett foto på den utexaminerade studenten
  • En sax
  • Lim
  • Tejp
  • Bra pennor
  • Linjal
  • Kniv

Dessa sakerna går vanligtvis att hitta i en affär som Biltema eller Clas Ohlson.

Faktum är att det också finns flera fördelar med att skapa en egen studentskylt såsom att den blir väldigt unik, den får en personlig touch och att man sparar pengar.

Hur man vill göra med studentplakatet är dock något som man får bestämma själv och det finns självklart fördelar med att beställa en studentskylt också såsom att man sparar tid och att det är betydligt enklare.

Om du beställer ett studentplakat så rekommenderar vi att göra det genom Smartphoto eftersom de har snabb leverans och bra kvalitet till konkurrenskraftigt pris.

Inte beställt studentskylt än?
Designa och beställ din studentskylt under 5 min.Du kanske också gillar