studentinbjudan

Inbjudningskort för student - vad ska man skriva?

Studentmottagningen, 29 december 2022

Det finns ingen exakt mall för vad du ska skriva på ett inbjudningskort för en student, men en inbjudan brukar vanligtvis innehålla ett datum när studenten äger rum, vilken tid som gästerna får komma, platsen för firandet och kontaktuppgifter om man har frågor.

Det är också vanligt att man skriver när man senast ska meddela om man kan komma eller inte. Detta är också ett bra sätt för att bättre kunna planera studenten beroende på hur många personer som kommer att komma.

Textexempel på en studentinbjudan

Nedan följer ett exempel som du kan använda för att skriva din inbjudan:

Du är varmt välkommen på min studentmottagning fredagen den 12 juni 2020 klockan 18:00 på adressen: Bogatan 123, 141 11 Göteborg.

Utsläppet sker klockan 14.00 på Polhemsgymnasiet i Göteborg.

O.S.A Senast den 30 maj till Lucas: lucas.karlsson[at]gmail.com, 0733 118 xxx

Detta är en mall som ni hade kunnat använda för att skapa era inbjudningskort för studentmottagningen, men tänk på att ändra på datum och namn och så vidare för att allt ska bli rätt.

När ska man skicka ut studentinbjudan?

Det är vanligt att skicka ut inbjudningar till studenten 4-6 veckor innan själva studenten äger rum. Detta är viktigt så att alla har tillräckligt med tid att planera och boka eventuella resor och kanske ta ledigt från jobbet och liknande.

Om studenten äger rum i Juni så innebär detta att du borde försöka skicka ut inbjudan någon gång i slutet av April eller början av Maj.

Om någon gäst inte har svarat innan sista dagen att meddela om man kommer eller inte är det bra att skicka en påminnelse. Det är nämligen viktigt för att bättre kunna planera studenten och veta hur många gäster som kommer.

Det kan ju vara så att gästen bara har glömt bort att meddela, men oavsett är det viktigt för dig som värd att veta hur många gäster som kommer.

Vilka brukar man bjuda på studenten?

Det är vanligt att bjuda släkt, vänner, grannar och ibland även lärare och andra som har betytt mycket för den som går studenten. Tänk även på att det kan vara bra att fundera lite på hur många ni får plats så att ni inte bjuder för många personer.

Normalt sätt så brukar man bjuda mellan 20-30 personer på en studentmottagning, men det finns inga regler för hur många man ska bjuda. Det är helt upp till er som planerar att bestämma antalet gäster som ni ska bjuda.

Mycket kommer även bero på er budget och hur mycket plats ni har till hands för studentmottagningen. Bli inte heller besviken om inte alla personer ni bjuder inte kan komma, eftersom det alltid brukar vara några som har olika förhinder.

När du sedan ska beställa inbjudningskort så är Smartphoto en riktigt bra tjänst. Med vår länk får du dessutom upp till 25 % rabatt på din beställning.

Dags att fixa studentinbjudan?
Designa och beställ dina inbjudningkort under 5 min.Du kanske också gillar