Artikeln innehåller reklam genom annonslänkar.

studentblommor

Studentblommor - Blommor för studenten och examen

Studentmottagningen, 2 februari 2023

Att ta studentexamen är ett mycket speciell upplevelse som man endast får uppleva en gång i livet, och det är därför något som man borde försöka fira rejält. Men vad är det bästa sättet för familj och anhöriga att fira detta speciella tillfälle?

Det finns verkligen många saker som man kan göra, men ett populärt sätt är att ge studentblommor som en symbol för uppskattning, glädje och framgång. Men det kan vara svårt att välja blommor till en som tar studenten.

I denna artikeln kommer vi att hjälpa dig att välja rätt blommor för studenten och ge dig annan användbar information för att kunna fira den speciella dagen.

Välja rätt blommor för student

När man ska köpa studentblommor så finns det inget rätt eller fel, och studentbuketter kan se väldigt olika ut. Det är dock vanligt att många väljer en bukett med gula och blåa blommor, eller en bukett som symboliserar sommaren som blandas med friska gröna färger.

De tre vanligaste studentbuketterna är:

  • En bukett med gula och blåa blommor
  • En bukett som symboliserar sommaren
  • En bukett med gula, vita och röda blommor

Det finns också dem som väljer att bara köpa en röd ros som man sedan hänger runt halsen på den som tagit studenten efter utspringet.

Men om du vet att du vill köpa en bukett så kan du fundera på om det finns några blommor eller färger som personen tycker om och välja en bukett efter det.

När du väljer en bukett är det också bra att välja blommor efter säsong. De blommorna kommer att vara mer prisvärda, miljövänliga och det kommer att finnas ett större utbud av dessa blommorna.

När ska man ge studentbuketten?

Det är vanligast att ge studenten sin studentbukett på utspringet eller senare på mottagningen. Exakt när du ger buketten beror framförallt på när du anländer för att fira dagen med den som tar studenten.

Om du är en av de första att anlända så kan du ge buketten redan på utspringet, medan om du anländer senare på dagen kan du ge buketten vid studentmottagningen.

Oavsett vad du väljer att ge buketten är det viktigt att visa din uppskattning och stöd till den nyblivna studenten. Det finns inte heller något rätt eller fel, så gör det som känns enklast för dig.

Om man inte kan delta under studenten så finns det även dem som använder sig av blombud för att leverera studentblommorna på den stora dagen. Genom att göra detta så kan man fortfarande visa sin uppskattning och stöd, även om man själv inte kan komma.

Om du vill beställa blommor till den som tar studenten kan du göra det genom Interflora.

Varför borde man ge en studentbukett?

Att ge studentblommor är verkligen inget måste, men det finns flera anledningar till varför det kan vara en bra idé.

Några av anledningarna till att ge en studentbukett är:

  • Fira det speciella tillfället
  • Visa uppskattning och stöd
  • Visa tacksamhet
  • Ge en positiv överraskning
  • Göra en skillnad i personens liv

Vi skulle säga att studentbuketten framförallt är en utmärkt möjlighet att visa sin uppskattning och stöd för studentens prestation. Det är också en vacker gest som kommer att göra studenten känner sig glad och uppskattad.

Om du har svårt att köpa blommor under själva studentdagen, eller om du inte kan delta på studenten så rekommenderar vi att välja ett blombud. Det går smidigt att göra detta genom att använda sig av Interflora.
Du kanske också gillar