Artikeln innehåller reklam genom annonslänkar.

studentlekar

10 roliga lekar för studentfirandet: Perfekt för studenten

Studentmottagningen, 4 april 2023

Några lekar kan göra din studentmottagning till en roligare tillställning. Det kan fylla ut eventuella uppehåll i konversationen, och det kan vara ett samtalsämne under studentfesten så att alla har något roligt att prata om.

I denna artikeln går vi igenom 10 lekar som kommer att underhålla gästerna och skapa oförglömliga minnen. Dessa lekar för studenten kommer att underhålla både ungdomar och vuxna och de passar perfekt för en lyckad fest.

Utomhuslekar för student

Nedan går vi igenom några lekar som passar utmärkt för studenten om vädret tillåter.

1. Stafett med studenthatt

I denna stafett tävlar två lag mot varandra. Placera burkar eller muggar som hinder och använd två studentmössor som staffettpinnar.

Varje lagmedlem måste ta sig genom banan med studenthatten och överlämna den till nästa person i laget. Det lag som klarar banan snabbast vinner.

2. Burken

Burken är en svensk variant av kurragömma där en person är "jagaren" och de andra gömmer sig. En stor burk eller boll placeras centralt, och jagaren ska hitta de gömda spelarna.

När jagaren hittar någon måste de springa tillbaka till burken och ropa personens namn. Den hittade spelaren har då chansen att springa till burken och sparka den innan jagaren hinner ropa sitt namn.

Om den hittade spelaren lyckas sparka burken, är de fria att gömma sig igen. Spelet fortsätter tills alla spelare är funna och fångade.

3. Kubb

Kubb är en svensk klassiker som spelas utomhus, perfekt för studenten om vädret tillåter. Två lag, med en till sex personer vardera, kastar pinnar för att försöka välta motståndarlagets kubbar.

Målet är att välta alla kubbar och sedan "kungen" i mitten av planen för att vinna.

Musikrelaterade lekar för student

Nedan går vi igenom några lekar som passar utmärkt för musikintresserade.

4. Musikquiz

Detta spel passar utmärkt för musikälskare. Du kan antingen spela det som ett lag eller låta enskilda personer tävla.

Skapa en spellista med låtar i förväg och fråga gästerna om artisten, låttiteln eller en del av texten. För extra utmaning kan du blanda olika genrer och årtionden.

5. Karaoke

För de musikintresserade är karaoke ett givet val. Allt du behöver är högtalare och något som visar låttexten. Du kan antingen låta alla tävla individuellt eller göra det till en lagtävling.

Glöm inte att uppmuntra deltagarna att sjunga både klassiska hits och nyare låtar för att hålla stämningen hög och inkludera alla åldersgrupper.

Klassiska lekar för student

Nedan går vi igenom några andra klassiska lekar som passar perfekt för studenten.

6. Tipspromenad

Dela upp er i lag med två till tre personer och anordna en tipspromenad med ett tema såsom studentens liv eller något annat som studenten är intresserad av.

Skriv frågor och svarsalternativ på papperslappar och placera dem längs en promenadsträcka. Efter promenaden räknas poängen samman, och det lag med flest rätt vinner.

7. Snurra flaskan

Detta klassiska spel behöver ingen introduktion. Allt du behöver är en flaska och några personer att spela med. Snurra flaskan och ställ sedan en fråga till den person som flaskan pekar mot.

Snurra flaskan fungerar utmärkt som dryckeslek om ni också vill göra det.

8. Irländsk julafton

Bygg upp en bana som kan vara så enkel som att runda en kon, eller något mer komplicerat än det.

Leken kan sedan jämföras som en stafett där personen ska snurra exempelvis 20 varv för att sedan försöka ta sig runt i banan. Eftersom leken innebär mycket snurrningarna kan detta bli svårt och det är det som gör leken väldigt rolig.

9. Hoppa sopsäck

Hoppa säck är en annan typ av stafett som är populär i Sverige. Målet är att man ska ta sig runt en bana samtidigt som man hoppar i en säck.

Två lag tävlar mot varandra, och det lag som snabbast tar sig runt banan vinner. Detta är en utmärkt lek för att få igång skratten och tävlingsinstinkten hos deltagarna.

10. Galenpanna

I denna lek bygger du upp en bana som kan vara så enkel som att runda en kon, eller något mer komplicerat än det.

Leken kan jämföras som en stafett där personen ska snurra exempelvis 20 varv för att sedan försöka ta sig runt i banan. Eftersom leken innebär mycket snurrningarna kan detta bli svårt och det är det som gör leken väldigt rolig.

Detta var 10 tips på roliga spel och lekar för att få igång studentfesten. Genom att inkludera dessa aktiviteter kommer du garanterat att skapa en underhållande och minnesvärd fest för både studenten och de andra gästerna.

Köpt allt inför studentfesten?
Skapa en minnesvärd fest med vackra dekorationer och tillbehör.Du kanske också gillar