inbjudan

Gör dina egna inbjudningskort helt gratis

Studentmottagningen, 28 februari 2023

Det finns flera fördelar med att göra egna inbjudningskort. Det blir bland annat billigare och man får chansen att skapa en unik design som passar till sitt evenemang.

I denna artikel kommer vi att titta närmare på hur man kan göra egna inbjudningskort helt gratis, samt ge tips och råd för att skapa snygga inbjudningskort.

Hur gör man egna inbjudningskort?

Ett populärt och användarvänligt verktyg som kan användas för att skapa egna inbjudningskort är Canva. Det finns också flera mallar för inbjudningskort så att du slipper börja helt från grunden.

Här är några steg för att göra egna inbjudningskort i Canva:

  1. Skapa ett konto på Canva.com och logga in.
  2. Sök efter "Inbjudan" för att se mallarna och de olika designalternativen för inbjudningskort. Canva har ett rätt stort urval av mallar att välja mellan, såsom för studenten, bröllopsinbjudningar och eller för fester.
  3. Välj sedan en mall som du gillar och tror kan passa för tillfället. Om du vill så kan du ju även börja helt från början med en tom design.
  4. Anpassa sedan mallen genom att ändra text, färg, bakgrund och lägga till bilder.
  5. När du är nöjd med designen kan du sedan ladda ner dina inbjudningskort och skriva ut dem.

Om du osäker på hur man använder Canva så kan du också söka efter video tutorials på Youtube. Det finns en hel del guider, och speciellt på engelska på hur man använder Canva.

canva inbjudan

Tips för att skapa inbjudningskort

Det finns flera saker som är bra att tänka på när man skapar egna inbjudningskort. Här är några tips:

  • Använd lättlästa fonter och färger: Använd lättlästa fonter och välj färger som passar till evenemanget. Undvik också för mycket text eller en överdriven design.
  • Använd bilder: Använd bilder eller grafik som relaterar till evenemanget, såsom en bild på den som tar studenten, bilder på födelsedagstårtor om det är en födelsedagsfest eller liknande.
  • Viktig information: Tänk på att inkludera all viktig information såsom datum, tid och plats. OSA är också bra att lägga till så att du får en uppfattning om vilka som kommer.
  • Skicka inbjudningskort i god tid: Se till att skicka ut inbjudningskortet i god tid innan evenemanget så att gästerna har tillräckligt med tid att planera.

Går det att skicka digitala inbjudningskort?

Om du designar egna inbjudningskort online så finns det två huvudsakliga sätt att skicka digitala inbjudningskort. Du kan göra det via mail, eller så kan du skriva ut inbjudningskorten och skicka via posten.

Vi skulle dock säga att det är bäst att du skickar det via posten, eftersom det är mer personligt och det minskar risken att inbjudan tappas bort i mejlkorgen.

Det finns också andra sätt att skicka inbjudningar som att köpa färdiga inbjudningskort, eller genom att använda sociala medier för att bjuda in gäster. Om du bjuder in gäster via sociala medier så är Facebook ett bra alternativ för evenemang.

Du får själva välja vilket av dessa alternativ som passar bäst för dig, men jag skulle säga att det vanligaste sättet är att skicka inbjudningskort via posten, antingen genom att göra egna eller genom att beställa färdiga.

Om du vill spara tid så är det också populärt att beställa färdiga inbjudningskort, och då rekommenderar vi Smartphoto. Med vår länk får du dessutom upp till 25 % rabatt på din beställning.
Du kanske också gillar