Artikeln innehåller reklam genom annonslänkar.

studentmottagning dukning

Tema och dekoration - Dukning för studentmottagning

Studentmottagningen, 7 mars 2023

För att göra din studentmottagning minnesvärd så borde du försöka skapa en festlig atmosfär med dekorationer och en imponerande studentdukning.

I den här artikeln kommer vi att utforska tips och idéer på hur du kan skapa en fantastisk studentdukning som kommer att imponera på gästerna och ge studenten en dag att minnas.

Teman för studentdukning

Det finns många olika teman att välja mellan för studentmottagningen, men ett av de mest populäraste temat är det svenska temat med gula och blåa färger.

För att integrera detta tema i dukningen så kan du använda gula och blåa ballonger, gula eller blå tallrikar, samt färgade servetter. Det är också vanligt att man dekorerar borden med svenska flaggor för detta temat.

Samtidigt så finns det också många andra färgteman, så man behöver inte begränsa sig till det svenska temat. Det är också rätt så vanligt att välja färgteman såsom guld, silver, svart/vitt eller olika naturfärger.

För att integrera färgtemat i dukningen så matchar du helt enkelt dekorationerna i samma färger som ditt färgtema.

Du bestämmer också själv hur mycket tid som du vill lägga ner på att tema och dekoration. En del väljer att lägga ner mycket tid på studentdukningen, medan andra nöjer sig med en enklare dukning.

Dekorationer och tillbehör

När det gäller dekorationer för en studentdukning så finns det många saker som kan användas för att skapa en festlig atmosfär.

Nedan följer några tips på dekorationer som man kan använda sig av:

  • Ballonger: Ballonger är ett enkelt och billigt sätt att skapa en festlig atmosfär. Du kan också enkelt skapa ett färgtema genom att välja ballonger i en specifik färg.
  • Girlanger: Girlanger är också ett bra sätt att skapa en festlig atmosfär. Du kan skapa egna girlanger med papper eller använda köpa färdiga girlanger.
  • Konfetti: Konfetti är ett festligt tillbehör som kan användas för att dekorera borden. Du kan använda konfetti i färgerna som matchar temat för studentmottagningen.
  • Bordsdekorationer: Det finns många olika bordsdekorationer som studentblommor, flaggor eller små pappersdekorationer som kan skapa en festlig stämning vid borden.
  • Fotovägg: En fotovägg fylld med bilder på den som tagit studenten kan vara en riktigt kul idé och ett samtalsämne under studenten.

Med några av dessa förslag på dekorationer och tillbehör så hoppas vi att du kan du skapa en minnesvärd studentmottagning.

Budgettips för studentmottagningen

Att skapa en festlig studentdukning behöver inte kosta en förmögenhet. Det finns många sätt att spara pengar och samtidigt skapa en minnesvärd fest för studenten och gästerna.

Här är några budgettips för en studentdukning:

  • Planera i förväg: Genom att planera i förväg kan du undvika stress och impulsköp. Gör en lista över vad du behöver köpa och håll dig till den.
  • Använd befintliga saker: Istället för att köpa nya dekorationer kan du använda befintliga saker hemma. Du kan exempelvis plocka blommor i naturen för att skapa egna blomsterarrangemang.
  • DIY-dekorationer: Skapa egna dekorationer och spara pengar. Till exempel kan du göra egna girlanger och konfetti av papper.
  • Hyra eller låna: Om du behöver större eller mer avancerade saker som ljudsystem, bord eller stolar, kan du överväga att hyra eller låna dem från exempelvi en vän eller släkting.

Med dessa budgettips så tror vi att du kommer kunna skapa en minnesvärd studentmottagning för studenten och gästerna utan att det behöver kosta en förmögenhet.
Du kanske också gillar