Artikeln innehåller reklam genom annonslänkar.

present under 300 kronor

10 prisvärda studentpresenter under 300 kronor

Studentmottagningen, 5 april 2023

Att hitta den perfekta studentpresenten kan vara utmanande, särskilt när budgeten är begränsad. Men oroa dig inte, vi har samlat 10 fantastiska studentpresentidéer under 300 kronor som passar både tjejer och killar.

I den här artikeln hittar du därför billiga studentpresenter som är både användbara och uppskattade, oavsett om du letar efter en studentpresent till en tjej eller kille.

1. Kokbok

En kokbok är en utmärkt studentpresent som går att hitta under 300 kronor, särskilt för den som snart flyttar hemifrån och vill bli mer självständig i köket.

Välj en kokbok med enkla recept för nybörjare eller en som fokuserar på studentens favoritmat. En kokbok hjälper dem att utforska nya smaker och recept, samtidigt som de utvecklar sina matlagningskunskaper.

Det finns också massor av kokböcker med enklare recept som riktar sig till nybörjare och studenter om personen inte är så van med matlagningen.

2. Presentkort

Om du är osäker på vad du ska ge i studentpresent, kan ett presentkort vara en utmärkt lösning. Presentkort ger studenten möjlighet att välja vad de vill ha, och du kan vara säker på att din gåva blir uppskattad.

Tänk på att kolla med föräldrarna vilken butik som passar bäst för studentens intressen och behov.

3. Brädspel

Ett underhållande brädspel är en annorlunda och uppskattad studentpresent, som ger studenten möjlighet att umgås och skapa roliga minnen med vänner, både under studenttiden och långt därefter.

Det finns många brädspel som man kan få under 300 kronor, så det är inte svårt att hitta ett som passar den personen. Carcassonne och När då då? är två tips på brädspel som är populära bland många och som kostar under 300 kr.

4. Biobiljetter

Biobiljetter är en klassisk och uppskattad gåva som passar alla filmälskare. Ge bort två biobiljetter eller ladda ett biokort med 300 kronor så att studenten kan välja när de vill gå på bio.

Detta är en studentpresent som ger en trevlig paus från studierna och vardagen.

5. Vas

En vacker vas är en elegant och användbar studentpresent för den som nyligen har flyttat eller snart ska flytta hemifrån.

Vaser finns i många olika stilar och material, så du kan enkelt hitta en som passar studentens smak och inredning.

Tulip Tulpanvas är ett tips på en vacker vas som vi tycker är snygg och som kostar under 300 kronor.

6. Parfym

En doftande parfym är en tidlös studentpresent som passar många olika tillfällen. En parfym är en användbar och personlig gåva som kan användas dagligen och hjälper studenten att känna sig fräsch och väldoftande.

Dessutom kan det vara spännande för mottagaren att utforska nya dofter och hitta sin favorit. Tänk på att välja en doft som passar studentens personlighet och smak.

7. Upplevelse

Det finns många olika upplevelser som man kan få under 300 kronor såsom en teater, en aktivitet såsom gokart, minigolf eller escape room, spa eller en matlagningskurs.

En upplevelse är även något som personen kommer att minnas och det kan vara en bra present om du inte vet vad du ska köpa till personen.

Det enda som du behöver tänka på när du väljer upplevelse är att det gärna ska vara något som personen tycker om.

8. Smycken

Smycken är en klassisk och personlig studentpresent som kan köpas för under 300 kronor. Det finns massor av smycken i olika stilar och material, så det är lätt att hitta något som passar studentens smak.

Välj exempelvis ett halsband, armband, örhängen eller manschettknappar som studenten kan bära på speciella tillfällen eller i vardagen. Ett smycke blir en varaktig påminnelse om studentdagen och visar att du bryr dig.

Det går att hitta massor av fina smycken på Guldfynd.

9. Väckarklocka

En väckarklocka kan vara en både praktisk och rolig studentpresent för den som har svårt att komma upp på morgonen.

Det finns många olika väckarklockor att välja mellan, från traditionella analoga klockor till moderna digitala varianter med inbyggda funktioner som nattljus eller Bluetooth-högtalare.

En väckarklocka är en användbar present som hjälper studenten att starta dagen på rätt sätt och kommer att sticka ut bland de vanliga presenterna.

10. Bok

En bok är en tidlös och uppskattad studentpresent som kan köpas för under 300 kronor.

Det finns massor av intressanta böcker att välja mellan, oavsett om det är en spännande roman, en inspirerande biografi eller en bok med råd för att hantera vuxenlivet.

Böcker som "Atomic Habits", "Deep Work" och "How to Win Friends & Influence People" är exempel på böcker som kan ge studenten insikter och underhållning under många år framöver.

Att hitta den perfekta studentpresenten behöver inte kosta en förmögenhet. Med dessa 10 prisvärda studentpresentidéer under 300 kronor kan du enkelt hitta en gåva som både är uppskattad och användbar för studenten, oavsett om det är en tjej eller kille.

Kom även ihåg att anpassa presenten efter studentens intressen och personlighet för att göra den extra betydelsefull.
Du kanske också gillar