Artikeln innehåller reklam genom annonslänkar.

student tjej

Studentpresent för tjejer: 10 tips på studentpresenter till henne

Studentmottagningen, 2 april 2023

Att hitta den perfekta studentpresenten för en tjej kan vara en utmaning. I den här artikeln kommer vi att ge dig 10 fantastiska tips på studentpresenter för henne som inte bara är prisvärda, utan också praktiska och uppskattade.

Låt oss nu utforska massor av inspirerande idéer för att göra examensdagen ännu mer minnesvärd för den tjejen i ditt liv!

1. Snygga vinglas – en klassisk studentpresent

Vinglas är en utmärkt studentgåva eftersom den som tar studenten snart kommer att flytta hemifrån och behöver sina egna vackra glas. Denna present är både elegant och användbar Dessutom finns det vinglas i olika stilar och prisklasser, så du kan hitta något som passar just din budget.

Innan du köper vinglas kan det vara bra att kolla med föräldern om det redan finns någon speciell uppsättning glas som studenten samlar på. Om så är fallet kan du komplettera hennes samling med ytterligare glas, vilket kommer att vara mycket uppskattat.

Om du vill ha ett tips på vinglas så är Orrefors Pulse Vinglas en favorit bland många.

2. Ett presentkort - den flexibla studentpresenten

Ett presentkort på exempelvis 300-500 kronor kan vara en utmärkt studentpresent för dig som inte vet vad du ska köpa. Det ger henne möjlighet att välja precis vad hon vill eller behöver, oavsett om det handlar om kläder, smink eller något annat hon har ögonen på.

Se bara till att välja ett presentkort till en butik som hon faktiskt handlar i! Om du är osäker på vilken butik hon föredrar, överväg att ge henne ett presentkort som kan användas i flera olika butiker eller online, så hon får ännu mer valfrihet.

3. En vacker vas – den blomstrande studentpresenten

Om den utexaminerade älskar blommor kan en vas vara en bra studentgåva. En vacker vas är både dekorativ och praktisk, vilket gör den till en utmärkt studentpresent för henne. Dessutom kan en vas fungera som ett konstverk i sig, vilket gör den till ett stilfullt inslag i hennes nya hem.

När du väljer en vas, tänk på hennes personliga stil och smak. Välj en vas som kompletterar hennes inredning och som hon kommer att vara stolt över att visa upp i sitt hem.

4. Smycken – den tidlösa studentpresenten för henne

Smycken är en annan utmärkt studentpresent för flickor. Det är en gåva som hon kan behålla i många år framöver och som alltid kommer att påminna henne om hennes examen. Oavsett om det är ett armband, halsband eller örhängen, kommer ett smycke att bli en värdefull och meningsfull gåva.

När du väljer smycken är det viktigt att tänka på hennes personliga stil och smak. Ett bra tips är att välja något tidlöst och elegant som aldrig kommer att gå ur tiden.

Det finns massor av smycken hos Guldfynd, så mitt tips är att kolla in deras sortiment.

5. Pastamaskin - den kulinariska studentpresenten för henne

För tjejen som älskar matlagning kan en pastamaskin vara en perfekt studentpresent. Den är både praktisk och rolig, och ger henne möjlighet att experimentera med att göra sin egen pasta från grunden. En pastamaskin kan också inspirera henne att lära sig mer om italiensk matlagning och prova nya recept.

En pastamaskin är inte bara en bra investering för hennes framtida kök, utan även en uppskattad gåva som uppmuntrar hennes kreativitet och passion för matlagning. Kanske kan du även inkludera en kokbok med pastarecept för att ge henne ännu mer inspiration.

En av våra favoriter är pastamaskinen Marcato Atlas 150 Classic.

6. En bok - den litterära studentpresenten

En bok kan vara en fantastisk examensgåva till bokälskaren. Naturligtvis kan det vara svårt att välja rätt bok, så ett tips är att kolla först vad hon brukar läsa för något. Om hon har en favoritförfattare eller genre, kan du hitta en bok som passar hennes intressen.

Kokböcker kan också vara en bra studentpresent eftersom det är något som är bra att ha när man flyttar hemifrån. Om hon är intresserad av att lära sig laga nya rätter och experimentera i köket, kan en kokbok för studenter vara en utmärkt gåva.

Om du letar efter kokböcker som riktar sig åt studenter finns det några bra exempel här.

7. Fina badlakan - den praktiska och lyxiga studentpresenten

En uppsättning fina handdukar eller badlakan är en annan bra present som hon verkligen kommer ha användning för. En studentpresent som är både praktisk och lyxig kommer att göra hennes nya hem känns mer välkomnande och bekvämt.

När du väljer badlakan, tänk på kvalitet och design. Välj handdukar som är gjorda av högkvalitativa material och som kommer att hålla länge.

Det finns massor av snygga badlakan hos Åhlens.

8. Stekpanna - den universella studentpresenten

En stekpanna är en utmärkt studentpresent till både tjejer och killar eftersom den personen snart kommer flytta hemifrån och då behöver man självfallet en stekpanna. En kvalitetsstekpanna är en praktisk gåva som dessutom är relativt billig.

För att göra gåvan ännu mer speciell kan du överväga att köpa en stekpanna med en unik design eller färg som passar hennes personliga stil. Om du vet att hon har intresse för matlagning, kanske en stekpanna av högre kvalitet eller med en non-stick-yta skulle vara en ännu bättre present.

En av våra favoriter är GreenPan Barcelona stekpanna om du vill ha ett tips.

9. Ett sällskapsspel - den sociala studentpresenten

Ett sällskapsspel kan vara en rolig och annorlunda examensgåva. Sällskapsspel är framförallt ett bra sätt att umgås med vännerna efter att examensfesten är över och kan bidra till många trevliga kvällar tillsammans.

När du väljer ett sällskapsspel, tänk på hennes intressen och personlighet. Välj ett spel som hon kommer att njuta av att spela med sina vänner och familj, oavsett om det är ett strategispel, ett ordspel eller något mer lättsamt och snabbt.

10. En parfym - den doftande överraskningen

En parfym är en annan utmärkt idé för en studentpresent till en tjej. En vacker doft är något hon kommer att uppskatta varje dag och samtidigt bli påmind om sin stora examensdag. Dessutom är en parfym en personlig och lyxig gåva som ger en känsla av omtanke och omsorg.

När du väljer en parfym för henne, tänk på hennes personliga stil och doftpreferenser. Om du känner henne väl kan du leta efter en doft som du tror att hon kommer att älska, men om du är osäker på vad hon gillar är det alltid en bra idé att satsa på en populär och klassisk doft som många kvinnor brukar uppskatta.

Två exempel på populära parfymer är Dolce & Gabbana 3 L'impératrice EdT och Chanel Coco Mademoiselle EdP.

Sådär, nu har vi gått igenom 10 fantastiska tips på studentpresenter till en tjej. Med dessa idéer i åtanke kommer du säkerligen att hitta en examensgåva som inte bara gläder henne, utan även är något hon kommer att använda och uppskatta under lång tid framöver.
Du kanske också gillar